لایه برداری پوست

فرآیندی که سلول‌های مرده از روی سطح پوست برداشته می‌شوند را لایه‌برداری می‌گویند. با افزایش سن قدرت پوست برای دفع سلولهای مرده کاهش می‌یابد.  باید با استفاده از روش های دیگر سلول های مرده را حذف کرد تا هم مشکلات پوستی حل شوند و هم پوست صاف و زیبا شود. این فرایند به 3 روش انجام می‌شود: شیمیایی، مکانیکی با لیزر و روش‌های خانگی.

 لایه برداری شیمیایی چیست؟

در لایه برداری شیمیایی، یک محلول شیمیایی روی پوست مالیده می شود و به آن اجازه داده می شود که خوب در آن نفوذ کند. پس از گذشت یک تا ۱۴ روز، برحسب اینکه محلول تا چه عمقی در پوست نفوذ کرده باشد، لایه های پوست برداشته می شود. این پروسه بخشی از پوست را به روشی کاملاً کنترل شده تخریب می کند تا پوست جدید بتواند به جای آن رشد کند. مواد شیمیایی که برای این منظور استفاده می شود، مواد لایه برداری نامیده می شوند.

نوع لایه برداری شیمیایی براساس اینکه تا چه عمق مواد لایه برداری نفوذ می کنند و نوع محلول شیمیایی مورد استفاده، تغییر میکند. عواملی که بر عمق لایه کنده شده تاثیر می گذارد شامل این موارد است: غلظت اسید در ماده لایه برداری، تعداد پوشش های مورد استفاده، و مدت زمانی که قبل از خنثی سازی اسید به پوست فرصت داده می شود. هرچه لایه عمیق تر باشد، تاثیر بسیار بیشتر خواهد بود و همچنین میزان خطر، درد، زمال التیام پوست نیز بیشتر خواهد شد. لایه ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

لایه برداری سطحی:  

خفیف ترین نوع لایه برداری شیمیایی است که می توان آن را روی همه انواع پوست ها استفاده کرد. در لایه برداری  سطحی معمولاً از مایعی استفاده می شود که حاوی اسید بسیار رقیق و ملایم است که در اکثر موارد اسید گلیکولیک می باشد. گاهی اوقات نیز از یخ خشک (دی اکسید کربن جامد) استفاده می شود.

لایه برداری متوسط: 

این نوع لایه برداری نسبت به لایه برداری سطحی عمیق تر در پوست نفوذ می کند و منجر به سوختگی درجه دو پوست می شود. اسید تریکلورواستیک (TCA) مهمترین عامل و ماده لایه برداری است که در لایه برداری متوسط از آن استفاده می شود. این لایه برداری را می توان در مراحل مختلف و بااستفاده از محلول های مختلف شیمیایی انجام داد که در آخر از TCA استفاده می شود.

لایه برداری عمیق:  

این نوع لایه برداری در لایه های مختلف پوست رسوخ می کند و سوختگی درجه دو در پوست ایجاد می کند. این نوع لایه برداری فقط بر روی پوست صورت انجام می گیرد. یک ماده شیمیایی که فنول نام دارد برای لایه برداری عمیق مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است از لایه برداری عمیق برای پوست های تیره استفاده نشود چون باعث چروک شدن پوست می شود. حتی در افرادی که پوست روشن دارند، لایه برداری با فنول ممکن است باعث چروک شدن پوست شود. در اکثر موادر این نوع لایه برداری فقط یک مرتبه صورت می گیرد.

عوارض جانبی لایه برداری پوست صورت

لایه برداری های شیمیایی پوست هنگامی که توسط متخصص پوست و زیبایی یا جراح زیبایی مجرب انجام شود، ایمن می باشد. در لایه برداری سطحی و متوسط، عوارض جانبی خفیف ناشی از لایه برداری شیمیایی پوست مانند قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن معمولا یک یا دو روز پس از اعمال درمان کاهش می یابد. عوارض جانبی ناشی از لایه برداری عمقی معمولا بیشتر بوده و زمان ریکاوری طولانی تر است. عوارض جانبی جدی تر مانند عفونت و زخم شدگی نیز امکان پذیر می باشد؛ به خصوص در لایه برداری متوسط و عمقی. با اینحال، هنگامی که فرآیند توسط یک پزشک خبره انجام شود، عوارض جانبی نادر می باشد.


مشخصات

آخرین جستجو ها